MATERIAŁY PRASOWE

2. Materiały prasowe

O FIRMIE STOROPACK

Firma Storopack została założona w roku 1874 jako przedsiębiorstwo rodzinne, a od roku 1959 nosi nazwę Storopack Hans Reichenecker GmbH i posiada siedzibę w Metzingen, Niemcy. Jako specjalista w produkcji opakowań ochronnych działająca na całym świecie grupa podzielona jest na dwa działy: Molding i Packaging. Dział Molding posiadający certyfikowane zakłady produkcyjne w Europie i Chinach dostarcza indywidualne opakowania ochronne oraz kształtki techniczne z pianek ekspandowanych do różnych gałęzi przemysłu. Dział Packaging oferuje wszechstronne elastyczne opakowania ochronne, jak maty powietrzne, wypełniacze papierowe, systemy opakowaniowe z pianki poliuretanowej oraz luźne wypełniacze i reprezentowany jest przez własne zakłady produkcyjne oraz lokalizacje w Europie, Ameryce Północnej, Ameryce Południowej, Azji oraz Australii. Firma Storopack zatrudnia na całym świecie 2520 pracowników. W roku 2018 firma Storopack osiągnęła obrót w wysokości 476 milionów euro. Produkty Storopack dostępne są w ponad 50 krajach.

DOKUMENTY

WIZJA I WYTYCZNE

Odpowiedzialność oznacza działanie w zgodzie z jasnymi wartościami i zasadami przewodnimi.

O NAS

Firma rodzinna to połączenie tradycji i innowacji.