SZYBKI PROCES PRODUKCYJNY, BEZPOŚREDNIA SEPARACJA

Komunikat prasowy z 07.05.2024 r.

2. Informacje prasowe
  3. PAPERplus Classic CX

PAPERplus® Classic CX od Storopack wykorzystuje technologię beznożową do produkcji mocnych i wszechstronnych elementów amortyzujących z papieru

Metzingen, kwiecień 2024. Nowy system PAPERplus® Classic CX marki Storopack wytwarza mocne i jednocześnie elastyczne elementy amortyzujące z papieru, które dostosowują się do kształtu transportowych produktów zapewniając ich optymalną ochronę w kartonie. Zastosowanie perforacji umożliwia łatwe rozdzielanie poszczególnych elementów, co eliminuje noże z procesu produkcyjnego zapewniając jego bezpieczeństwo i ergonomię. Ponadto operator ma do wyboru trzy różne prędkości oraz różne właściwości amortyzacyjne, co jeszcze bardziej zwiększa komfort pakowania. PAPERplus® Classic CX działa niezwykle szybko, a dzięki kompaktowym wymiarom daje się łatwo integrować z dowolną stacją pakującą.

Różne tryby pracy dla różnych potrzeb

PAPERplus Classic® CX to praktyczny i przyjazny dla użytkownika system, który usprawnia procesy pakowania stosowane przez producentów oraz firmy spedycyjne. To wysokowydajne rozwiązanie umożliwia błyskawiczne wytwarzanie papierowych elementów amortyzacyjnych na stacji pakującej. Wszystko odbywa się w bardzo prosty sposób, przy czym operator obsługuje maszynę na ekranie dotykowym lub pedałem nożnym. Różne tryby umożliwiają elastyczną produkcję: np. elementy amortyzujące można przechowywać na potrzeby późniejszego użycia bądź wytwarzać pojedynczo stosownie do potrzeb. Papierowe materiały eksploatacyjne można dostarczać na paletach, co umożliwia bardzo długi okres użytkowania. W razie zużycia całego papieru, system umożliwia jego uzupełnienie w kilku prostych krokach. Dzięki szybkiemu i prostemu podawaniu papieru maszyna jest natychmiast gotowa do dalszego użytku.

Mocne elementy amortyzujące z papieru dla optymalnej ochrony

Papierowe elementy amortyzujące z papieru wytwarzane w systemie PAPERplus® Classic CX są niezwykle mocne i doskonale nadają się do ochrony towarów w średnich i dużych kartonach przed uszkodzeniem. Wypełniają puste przestrzenie, nadają się do owijania produktów oraz unieruchamiają je w kartonie transportowym. W celu zapewnienia maksymalnej ochrony produktu i bardziej efektywnego wykorzystania materiałów, użytkownik może indywidualnie zmieniać rozmiar elementów zależnie od przewożonych produktów.

Kontakt dla prasy

René Jochum