Eine graue Schaumpolstermaschine mit zwei Fässern

Informacja prasowa 09.11.2021

2. Informacje prasowe
  3. Szybkie i wszechstronne

NOWY SYSTEM PAKOWANIA PIANKOWEGO FOAMplus® BAG PACKER³ OD FIRMY STOROPACK JEST OBSŁUGIWANY ELEKTRYCZNIE I UMOŻLIWIA ELASTYCZNE WYTWARZANIE TOREBEK PIANKOWYCH

Metzingen, listopad 2021. Storopack prezentuje FOAMplus® Bag Packer³, trzecią generację swojego sprawdzonego systemu do wytwarzania wypełniaczy piankowych. Nowe funkcje oraz szereg ulepszeń czynią go najbardziej wydajnym i wszechstronnym systemem pakowania piankowego w ofercie tego specjalisty w zakresie opakowań ochronnych: obsługa elektryczna oraz szybsze procesy, zaawansowana technologia zgrzewania folii, łączność oraz możliwość wytwarzania rurek piankowych to zaledwie kilka z jego imponujących  funkcji. Torebki piankowe do pakowania zapewniają doskonałą ochronę produktów o niewielkich rozmiarach typu ceramika, a także ciężkich towarów typu meble. FOAMplus® Bag Packer³ jest teraz dostępny w Europie, Ameryce Południowej i Azji.

Elastyczność i uniwersalność
Systemy pakowania piankowego są doskonałym rozwiązaniem wszędzie tam, gdzie chodzi o maksymalną elastyczność pakowania: dzięki możliwości indywidualizacji wytwarzania torebek piankowych FOAMplus® Bag Packer³ wytwarza opakowania ochronne do wielu zastosowań. System przetwarza folie szerokie na 47 i 60 cm, dzięki czemu użytkownik może dobrać optymalny rozmiar zależnie od wymiarów pakowanego towaru. Opakowania piankowe wytwarzane przez FOAMplus® Bag Packer³ dopasowują się do konturów pakowanych produktów usztywniając, unieruchamiając i podpierając zawartość kartonu. Nowa, zoptymalizowana technologia zgrzewania folii wydłuża trwałość systemu zgrzewająco-tnącego. FOAMplus® Bag Packer³ to szybsze procesy: przy 24 torebkach na minutę (długość 30 cm, wypełnienie 50%) jest najszybszą maszyną typu foam-in-bag.

Kolejną zaletą maszyny jest obsługa elektryczna: ponieważ nie wymaga sprężonego powietrza ani hydrauliki, FOAMplus® Bag Packer³ daje się bez ograniczeń integrować z procesem pakowania. System jest wyjątkowo prosty w obsłudze: korzystając z 10-calowego wyświetlacza użytkownik może dopasować rozmiar i objętość napełnienia torebki na wyświetlaczu, zaprogramować sekwencje torebek i przechowywać określone rozmiary opakowań w systemie dzięki kodom kreskowym.

René Jochum
Communication Consultants GmbH